Gazebo, pavilion or just something luxurious?

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Unelmasta totta (fi)

Unelmasta totta

Kesä tuli. Aloimme katselemaan mainoksia erilaisista koottavista paviljongeista. Oli malleja A:sta Ö:hön. Eräänä kesänä hankimme maahan tuettavan paviljongin, jonka valkoiset irtokangasseinät ja -katto huusivat räkättien ylilentojen "roiskeita" katolleen. Kovat tuulenpuuskat saivat joskus sydämen pomppaamaan, lähteekö hökötys lentoon vai ei. Kerran lähti. Melkein auton katolle. Onneksi orapihlaja-aita sai metallikehikon pysähtymään. Kesän loputtua, syksyllä, paviljonki oli murtunut melkein joka liitoksesta ja niinpä se jouduttiin uusimaan joka kesä.


Lenkkimatkani kulki melkein aina samaa reittiä. Lenkkeilin useasti viikkoon, enkä sen kummemmin katsellut ympäristöön, kun alkumatka oli tuttua. Joskus katselin erästä lasista paviljonkia ohimennen, mutta se jäi vain haaveeksi sillä kertaa.

Kesällä oli torilla jos jonkinmoista esitystä ja esittelijää. Kuntoklubit tarjosivat kilpaa tarjouksia ja minäkin sellaiseen kerran haksahdin. Esittely tapahtui torille tuodussa isossa lasisessa paviljongissa, joka kiinnitti heti huomioni. Puhuinkin siitä kotona miehelleni, että "olipa se hieno, paljonkohan tuollainen mahtaisi maksaa?" Silloinkin unelma lasipaviljongista jäi hautumaan.


Sitten vuosi vaihtui ja nuorimman poikamme rippijuhlat olivat kohta edessä. Mietimme kuumeisesti, missä ne pidämme ja sattuuko aurinkoiset ilmat, jotta saisimme pitää juhlat ulkona. Aloimme silloin todella miettimään, olisiko meillä varaa hankkia sellainen lasinen paviljonki, minkä olimme nähneet torilla. No, ei kun tennarit jalkaan ja lähimaastoilemaan eli katsomaan "kivenheiton päässä" olevaan lasiliikkeeseen ulkona esillä olevaa paviljonkia. Kävelimme sinne ja totesimme, että ei varmaan voi katsoa sisälle, koska liike on kiinni. Uteliaisuus valtasi ja kokeilimme ovea, joka olikin auki. Siellä sitten istuskelimme ja arvelimme pienimmän mallin hintaa, ihan keskenään.

Arjen tullen otimme yhteyttä liikkeeseen ja kysyimme tarjousta, joka olikin meille mieluinen. Otimme viikon harkinta-ajan, jolloin järjestelimme itsellemme sopivimman maksutavan. Eipä aikaakaan, niin kaivelimme pihamaallamme pohjaa tuolle paviljongille. Into oli kova, juhlat olivat tulossa ihan pian. Loppu kävikin nopeasti ja kätevästi - pakettiin kun kuului tuotteen kotiin tuonti ja nosto paikoilleen.


Lucia-Lasipaviljonkia nostetaan kuorma-auton lavalta aidan yli paikalleen. Mitään jälkiä ei jää  nurmikolle.

Lucia-Lasipaviljongin kuvat: Ritva ja Jari

Avot, paviljonki oli pihallamme. Naapurit ja kaverini olivat juhlistamassa paviljongin viime silausta paalujen päälle. Ammattilaisille se ei ollut temppu eikä mikään. Kättely ja avaimet käteen, niin juhlajärjestelyt voivat alkaa. Tietysti, viikko meni paviljongissa istuessa ihaillen ja nautiskellen.

Juhlat menivät hienosti. Sää oi ihan hieno, joskin tuuli hieman. Osa vieraista sai lämmitellä paviljongin lämmössä. Kätevä, kun saa laittaa tuuliselta puolelta ovet kiinni ja pitää auki toiselta puolelta. Eikä muuten lähde lentoon! Saimme ihailua ja kehuja kaikilta kävijöiltä. Olimme tietenkin itsekin erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme.

Kesän edetessä villiinnyimme sisustamaan. Kohta paviljongissa oli jo radio, televisio, tekokasveja, verhot.... Tämä oli tänä kesänä, mitä ensi kesänä?

Katseltiin paviljongissa tv:tä pitkälle syksyyn, kun siellä nautittiin yhdessäolosta. Monet ateriat tuli siellä nautittua musiikkia kuunnellen. Ystävät kahvitettiin juuri siellä ja kehuja tuli joka suunnalta. 

Sen voin paljastaa, että olen suuri karaoken ystävä. Ehkä lauletaan karaokea joskus myös siellä. Ääneneristävyys on todella uskomaton, kokeilimme kyllä. Jytä soi jossain vaiheessa kesää melko kovaa, mutta ulkoa päin kuunnellessa ääni vaimeni niin, ettei häirinnyt naapureita. Tuskin kuuli enää muutaman metrin päässä, että radio olisikaan päällä.

No, se jää nähtäväksi, kunhan tämä talvi ja ihana joulu ensin "sisustellaan"! Ohikulkijoiden ja toki itsemmekin iloksi, laitoimme väriä vaihtavat led-valot paviljongin sisälle. Jouluksi sinne tulee joulukuusi, ehdottomasti.

Tähän asti olemme olleet tyytyväisiä ostokseen. Jos muutetaan kerrostaloon, otetaan paviljonki mukaan. Nautitaan!

by Ritva

Kuvat: Ritva ja Jari

Lataa esite Lucia-Lasipaviljonki® »